Nyerjétek meg Gigi Buffonért!

juventus_logoAz Öreg Hölgy dominanciája az olasz futballban akkora mostanság, hogy szinte már csak Európa legnívósabb tornáján, a Bajnokok Ligájában tud kihívást találni magának a Juventus, csak itt elégítheti ki igazán szurkolói igényeit. Ha pedig a Juve végre újabb serleggel egészíti ki az 1985-ben és 1996-ban szerzett trófeákat, kevesen fogják azt jobban megérdemelni Gigi Buffonnál.

Kevés olyan dolog van, amit a 39 éves kapus eddig ne ért volna el karrierje során, amelynek befejeztével minden idők egyik legjobb kapusklasszisa akasztja majd szögre a kesztyűt. Ha azt nézzük, hány trófeát nyert eddig, a “Superman”-ként becézett Gigi olyan önéletrajzzal rendelkezik, melyet sokan még a nagyobb sztárok közül is irigyelhetnek.

A sorozatos Scudetto-elsőségek mellett Buffon háromszor megnyerte az Olasz Kupát is, előző csapatával, a Parmával pedig UEFA-Kupát nyert 1999-ben. A 2006-os VB-győzelemmel Azzurris pályafutása is a csúcsára ért, és ezeken kívül is számos egyéni díjat zsebelt már be klub- és válogatott szinten is. A Milan ellen 2003-ban elveszített, és a Barca ellen elbukott 2015-ös döntő után az egyetlen trófea, ami még hiányzik Gigi Buffon gyűjteményéből, az a BL-győztesnek járó serleg.

Ami a teljesítményét illeti, ahogy a jó öreg klisé is tartja, Gigi olyan, mint a jó olasz bor – az évek múltával csak egyre jobb és jobb lesz. Buffon múlt héten ismét megmutatta, miért páratlan a szakmában, a Juventus 3-0-ás győzelme során a Barca ellen. Nem sok 39 éves hálóőr képes például úgy kiszedni egy Iniesta-bombát, ahogyan azt ő tette 1-0-nál. A legenda a párharc egyik kulcsfigurája lehet, az ő teljesítménye egyszerűen Cardiff-ba való, a június 3-i döntőbe.

És van valami, ami még a sok trófeánál is fontosabb, és ami szintén a legnagyobbak közé emeli az olasz legendát: vezéregyéniség, hűség, és a képesség, hogy mindig fel tudott állni a padlóról, ha szükség volt rá – ezek miatt szeretik igazán a Juve szurkolói Gigi Buffont. Emlékezzünk például a 2006-os vébégyőzelemre, amit a Calciopoli előzött meg – a botrány, ahol az ő nevét is megpróbálták besarazni. Ahelyett, hogy eligazoljon bármelyik topcsapatba, amire bőven lett volna lehetősége, Gigi ott maradt a társakkal, hogy kihúzza őket a gödörből, és a Serie B-s szezon után a Juventus most ott tart, hogy évek óta képtelenek letaszítani a trónról.

A lehetőség, hogy Gigi Buffon a Bajnokok Ligájában is sikerre vezeti csapatát, csak még csodálatosabb, ha belegondolunk, hogy ő akkor is ott volt a csapattal, amikor az éppen Triesztbe vagy Trevisoba buszozott egy évtizeddel ezelőtt.

Sok játékos, sok csapat diadalmaskodik a BL-ben, de ha ezt Buffont megteszi a Juventusszal, a lehető legrögösebb út hajrájában teszi majd teljessé a karrierjét.

Football Italia

Kategória: Bajnokok Ligája, Juventus Címkék: 

Ezt olvastad már?

Davide, téged mindenki szeretett! Davide, téged mindenki szeretett!
“Viszlát, kedves Asto!” – Buffon búcsúja “Viszlát, kedves Asto!” – Buffon búcsúja
Buffon 2020-ig folytatja? Buffon 2020-ig folytatja?

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2709 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.