Bologna: Maran váltja Donadonit?

bologna_logoEgyre több olasz lap biztosra veszi Roberto Donadoni távozását az évad végeztével a Bologna csapatától. Az aktuális sportsajtóban immár nem az a kérdés, hogy az egykori olasz szövetségi kapitány marad-e a Bologna alkalmazásában, hanem sokkal inkább csupán az, hogy ki lesz az utódja.

Donadoni 2015. október 30-a óta áll szerződésben a Bolognával, amely a 2018. június 30-án lejár, és egyre inkább úgy néz ki, hogy a klub nem sürgeti az új kontraktus tető alá hozását. Az 54 éves bergamói származású trénert a Corriere di Verona lapértesülései szerint egy olyan edző válthatja, aki még nála is régebb óta van hivatalban jelenlegi állomáshelyén, a Chievót 2014 októbere óta szolgáló Rolando Maran, aki a közelmúltban 135 élvonalbeli mérkőzéssel klubrekordot döntött edzőként a veronai csapatnál.

Ugyanakkor a Chievo idén is csak a bennmaradásért harcol, ráadásul a Serie A egyik legrosszabb formában lévő csapata, hiszen az utolsó 14 fordulóban csupán egy meccset tudott megnyerni két döntetlen és 11 fiaskó mellett. A lap megemlíti, hogy amennyiben a jövő hétvégi folytatásban a Repülő Szamarak nem győzik le a Bentegodiban a Sampdoriát, várhatóan szerződést bontanak Marannal, és munkanélküliként készülhet a következő szezonra, s akár az esetleges bolognai edzősködésre.

Emellett további két, csapat nélküli trénert hoztak már szóba a Rossoblú kispadjával: Ivan Juric ősszel lett lapátra téve a Genoánál, Davide Nicola munkaviszonyát pedig a Crotone függesztette fel a jelenlegi évad közben.

Kétségtelen, hogy Donadonival évek óta nem tud kilépni a saját árnyékából a Bologna együttese, és esélyük sincs a mezőny első felébe kerülni vagy a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekért küzdeni, de közben egyáltalán nincsenek kiesési gondjaik, ellentétben a potenciális utódként megjelölt trénerek legutóbbi vagy jelenlegi csapataival.

Kategória: Serie A Címkék: , ,

Ezt olvastad már?

Immobile nem csak a góllövőlistát vezeti, a legtöbb pontot is ő szállította Immobile nem csak a góllövőlistát vezeti, a legtöbb pontot is ő szállította
Serie A: Piros-kék csata a középmezőnyben – Bologna-Genoa elé Serie A: Piros-kék csata a középmezőnyben – Bologna-Genoa elé
Donadoni utolsó szezonja Bologában? Donadoni utolsó szezonja Bologában?

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2932 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.