“Aki játszott az oldalán, megértette, mit jelent az, hogy egyedi” – így búcsúznak Pirlo egykori csapattársai a Maestrotól

squadra_azzurra_logoMa is szegényebbek lettünk, véget ért egy elképesztő csoda: Andrea Pirlo lejátszotta utolsó meccsét a New York City mezében, egyben utolsó meccsét, mint profi futballista.

Minden idők legzseniálisabb irányítója, aki új posztot alkotott a futball 150 éves történelmében, a Professore, a Maestro, a szakállas zseni nem ad már több 60 méteres, a pontosnál is pontosabb labdát, nem lő már csodálatos szabadrúgásgólokat, nem cselezi ki hanyag eleganciával a világ legjobb védőit, nem panenkázik már gólt egy Eb-negyeddöntő büntetőpárbajának kritikus pillanatában. Nem ad többé gólpasszt Fabio Grossonak a vb-elődöntő 119. percében, nem dönt el már meccseket, nem lesz ezentúl ő a vezér a pályán, akit mindig, minden pillanatban érdemes keresni a labdával. Azt, mi Andrea Pirlo volt a futballvilágnak, valószínűleg soha senki nem fogja már többé képviselni.

A szomorú, de jeles esemény kapcsán nem csak a szurkolók milliói búcsúztak ma el Pirlotól – hiszen ha valakit, hát őt tényleg képtelenség volt utálni -, hanem egykori csapattársai is sorra küldtek neki rövid, de annál beszédesebb üzeneteket. Beszéljenek hát helyettünk is ezek a sorok, az egykori harcostársak Pirlonak küldött szavai.

“A futball egy újabb zsenije akasztott szögre a stoplist. Nagyszerű játékos, nagyszerű ember, nagyszerű barát. Sok szerencsét, Andrea.” – írta Facebook-oldalán Alessandro Nesta.

“Andrea: “Figyelj már, Fabio, ha Grosso most gólt lő, világbajnokok vagyunk?” Fabio: “Aha, igen.” Megtiszteltetés volt veled játszani és veled nyerni!” – a világbajnok olasz csapat kapitánya, Fabio Cannavaro 2006. július 9-ei emlékeket elevenített fel.

“Minden meccs, amin Andrea játszott, futball-lecke volt a csapattársak és az ellenfelek számára is. Grazie, Maestro!” – egy harmadik világbajnok csapattárs, Andrea Barzagli volt olyan szerencsés, hogy a Juventusnál is Pirlo oldalán játszhasson – és tanulhasson.

“Akik játszottak az oldalán, megértették az “egyedi” szó jelentését. Egy bajnok, aki másik szintet, eleganciát és alázatot képviselt. #Pirlo”Gianluigi Buffon ugyancsak csapattárs volt a válogatottban és a Juventusban is.

“Sokan csodáltak, mert hihetetlen dolgokat csináltál a focilabdával, olyan dolgokat, amik a hétköznapi emberek számára elképzelhetetlenek. Nekem viszont volt szerencsém látni, ahogy megteszed ugyanezeket a dolgokat egy ovális amerikai focilabdával is! Köszönöm, hogy segítettél nekem és mindenki másnak a fejlődésben, és hogy megtanítottad, hogyan kell játszani a futballt. Nagyszerű voltál, Maestro.” – emlékezett vissza Leonardo Bonucci.

“Ellenfeleként éreztem, hogy ő egy olyan jelenség, aki minden idők egyik legjobbja lehet.
Csapattársaként rájöttem, hogy valójában soha nem látott még a világ olyat, mint ő.”Claudio Marchisio.

“Egy újabb hatalmas bajnok vonul vissza a labdarúgástól. Nagy megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra, Andrea, hogy annyi felejthetetlen pillanatot oszthattam meg veled a pályán és azon kívül is.” – egy újabb világbajnok csapattárs, Massimo Oddo.

“Büszke vagyok, hogy az oldaladon játszhattam.”Alvaro Morata.

“A játékos az, aki játszik, a mester az, aki tanít. Emelem kalapom, Maestro!”Simone Pepe.

“A gyönyörű játék igazi zsenije tegnap játszotta az utolsó meccsét.
Nagy megtiszteltetés volt megosztani veled az utazást.
Grazie, Maestro.” – köszönt el utolsó európai kenyéradója, a Juventus is.

Kategória: Azzurri, Inter, Juventus, Milan, Serie A Címkék: , , , , , , , , ,

Ezt olvastad már?

Davide, téged mindenki szeretett! Davide, téged mindenki szeretett!
“Viszlát, kedves Asto!” – Buffon búcsúja “Viszlát, kedves Asto!” – Buffon búcsúja
Milan: Alakul az olaszokra épülő csapat Milan: Alakul az olaszokra épülő csapat

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.