Azzurri: “Nem ismétlődhet meg az 1958-as szégyen”

squadra_azzurra_logoA labdarúgó világbajnokságok történetében eddig mindössze egyszer, 1958-ban fordult elő, hogy Olaszország nem jutott ki a tornára (1930-ban nem nevezett).

Mivel a négyszeres világbajnok Azzurri a jövőévi oroszországi vb előtt pótselejtezőre kényszerült, ráadásul a Svédország elleni playoff-párharc első mérkőzését elvesztette, minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy 60 év után újra távol maradjon egy vb-től.

A minap az 1958-as válogatott csatára, Gino Pivatelli a La Repubblica hasábjain elevenítette fel régi emlékeit, amikor 1958. január 15-én az olasz válogatott hatalmas meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Észak-Írország ellen.

“Az eredetileg decemberre kiírt mérkőzés játékvezetője a rossz időjárás miatt Londonban ragadt, így vb-selejtező helyett végül barátságos meccset játszottunk az Észak-írekkel, ami 2-2-re végződött. A bíró egy helyi pocakos, szerintem félig ittas úriember volt, és mondanom sem kell, hogy nem nekünk fújt.”

“Aztán januárban újra pályára léptünk ellenük, és kikaptunk 2-1-re. Nem tudtunk aludni a meccs után, csak céltalanul bolyongtunk Belfast utcáin. Találkoztunk néhány riporterrel, akik mondták, hogy jobban tesszük, ha nem olvassuk el a másnapi újságokat” – mesélte az akkoriban a Bologna csapatában futballozó egykori játékos.

“Biztos vagyok benne, hogy száz másik alkalommal megvertük volna őket, de aznap este kikaptunk, és ezt a szégyent éveken át viselnünk kellett. Sőt, azóta mindannyian ennek a szégyennek a tudatában éljük életünket – tette hozzá Pivatelli, aki hét mérkőzésen két gólt szerzett az Azzurri színeiben.

“Most hogy az olasz válogatott újra hasonlóan közel került egy vb-ről való lemaradáshoz, újra felnyíltak bennem a régi sebek, és csak azt tudom mondani: nem szabad, hogy még egyszer megtörténjen velünk az a szégyen!”

Kategória: Azzurri Címkék: ,

Ezt olvastad már?

A Chelsea hamarosan kirúghatja Contét A Chelsea hamarosan kirúghatja Contét
Ancelotti váltja Contét a Chelsea kispadján? Ancelotti váltja Contét a Chelsea kispadján?
Azzurri: Megújulás előtt Azzurri: Megújulás előtt

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.