Most bizonyítsd, Pep! – Feyenoord-Napoli előzetes

blA Feyenoord ellen kell ma mindenképp nyernie a Napolinak, Sarriék továbbjutásához azonban elengedhetetlen, hogy a City nyerjen Ukrajnában.

A Napoli nem hangolt túl jól a sorsdöntő összecsapásra: egykori sztárjuk, Gonzalo Higuaingóljának köszönhetően ugyanis rendkívül fontos rangadót veszítettek el a Juventus házigazdájaként.

A vereség azért lehet különösen fájó, mert a Partenopei idei legfőbb célja egyértelműen a bajnoki cím kell, hogy legyen, és bár messze még a 38. Serie A-forduló, lélektanilag nagy csapás lehet a múlt pénteki bukás.

Maurizio Sarri azonban igyekezett megnyugtatni mindenkit: csapata a megfelelő mentalitással utazott Hollandiába:

“Nem tudhatjuk, sorsdöntő mérkőzés lesz-e, a bajnoki szezonhoz semmi köze.”-kezdte az olasz mester.

“A srácok több pontot hoztak össze, mint bármelyik Napoli csapat a történelemben, és egy kis szerencsével mi lehetünk az elsők Nápolyban, akik két egymást követő szezonban is ott vannak a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között.”

“Ez a meccs jó mérce lesz arra, hogy megtudjuk, igazán erősek vagyunk-e. Válságról szó sincs, 91 meccsen 206 pontot gyűjtöttünk, ez 2,27 pont mérkőzésenként. Csak mert most 4 meccsen 3 gólt szereztünk, már krízishelyzetről kellene beszélni?”-vágott vissza Sarri a kétkedőknek.

A Napoli azért sincs túl könnyű helyzetben, mert bár a Feyenoord eddig minden csoportmeccsét elveszítette, ezúttal nem kell félniük Insigne játékától, az olasz támadó ugyanis sérülés miatt nem lehet ott ma este.

Mi több, Pep Guardiola Cityjének is meg kell ma vernie az otthon azért erős Shakhtar csapatát az olasz továbbjutáshoz. Ugyan köztudott, hogy Guardiola nagy rajongója a “Sarriballnak”, a rutinos tréner nyilvánvalóan rotálni fog és több kulcsjátékosát is pihentetni akarja majd.

Sarrit egyébként megkérdezték, beszélt-e Guardiolával a meccs előtt, a tréner viszont kiemelte: sportszerűnek kell maradni:

“Valóban szoktunk váltani néhány szót a futballról, de ha ezekről a meccsekről ítam volna neki, az elég sértő lehetett volna. Biztosak vagyunk benne, hogy a City mindent belead majd, ha pedig a Shakhtar továbbjut, az az ő érdemük.”-zárta sorait Sarri.

Az ukrán gárda egyébként mindkét hazai meccsét megnyerte a csoportkörben  – Hamsikék ellen 2-1-re sikerült diadalmaskodniuk – így semmiképp sem nevezhető papírformának az esetleges angol siker. Annál is inkább, mert a manchesteriek láthatóan fáradnak, rendre szoros, “necces” meccseket játszanak, és várható, hogy elképesztő, 21 meccse tartó győzelmi sorozatuk megszakad egyszer…

…de természetesen nem ma, ez nem is lehet kérdés.

Forza Ragazzi!

 

Kategória: Bajnokok Ligája, Napoli Címkék: , ,

Ezt olvastad már?

Remélem marad a mester, idén többre voltunk hivatottak! Remélem marad a mester, idén többre voltunk hivatottak!
Csak egyiküknek süthet a nap – Napoli-Roma előzetes Csak egyiküknek süthet a nap – Napoli-Roma előzetes
Szardíniában folytatja győzelmi sorozatát a Napoli? Szardíniában folytatja győzelmi sorozatát a Napoli?

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.