Craiova-Milan: Dióhéjban az ellenfélről

elMa este máris tétmeccset játszik a félig-meddig egy hónap alatt összerakott Milan, Romániában, a Craiova elleni El-selejtezőn. De mit érdemes tudni a hazaiakról?

A Football Italia riportot készített egy román futballszakértővel a Román Bajnokság ötödik helyezettjével kapcsolatban.

Ki is a Craiova?

A csapat a Clubul Sportiv Universitatea Craiova-hoz, egy 1948-ban alapított egyesülethez tartozik.

A gárda négy alkalommal nyerte meg a bajnokságot, legutóbb 1991-ben.

A klub szenvedélyes rajongótáborral rendelkezik, és már úton van a csapat új stadionja is. Belülről a Marseilleben található Velodrome-hoz hasoníltható, kívülről pedig az Allianz Arena jegyeit hordozza.

A ma esti mérkőzést azonban nem Craiovában, hanem 100 km-rel odébb, Severinben játsszák majd. A klub így is értékesítette az összes jegyét és nagyszerű atmoszférát ígért a létesítménybe.

Ez lesz a klub legelső európai kupameccse az újraalakulás után, úgyhogy a párosítást hatalmas izgalmak övezik a városban.

 

Kiket igazoltak a nyáron?

 

A csapat finoman szólva sem robbantott az átigazolási piacon. Eladták viszont a sztárcsatárnak titulált Andrei Ivant a Krasnodarnak 4 millió euróért; bár tehetséges támadóról van szó, Ivan sosem tudta kihozni magából a legtöbbet, így hiánya valószínűleg nem érinti túl érzékenyen a csapatot.

 

Kikre kell igazán odafigyelni?

 

Az új csapatkapitány Alex Baluta, egy kis termetű, de annál veszélyesebb csatár. Ő jelenti az egyik veszélyforrást a Milan védelmére.

A keret ugyan a Román Bajnokság szintjéhez viszonyítva ígéretes, jó játékosokból áll, ha Balutát sikerül semlegesíteni, nem jelenthetnek igazi problémát.

Érdemes mondjuk megemlíteni a Messinát, Salernitanát és Leccét is megjárt Gustavot, a középpályán pedig a rutinos Hristo Zlatinskit, aki korábban a Ludogorets csapatát erősítette.

 

Ki az edző?

 

Devis Mangia neve bizonyára ismerős lesz a calcio híveinek, hiszen a Palermonál, a Barinál és az Ascolinál is szerepelt.

Sőt, Mangia váltotta Ciro Ferrarát az U21-es Olasz Válogatott élén 2012-ben, a csapattal pedig EB-ezüstérmet szerzett a kapitány a spanyolok ellen a döntőben elszenvedett 4-2-es vereséget követően.

A Craiova élére május 24-én nevezték ki, a szakmai stábba magával vitte az egykor a Juvét és az U21-es olasz csapatot is erősítő Fausto Rossit is.

Football Italia

Kategória: Európa-liga, Milan

Ezt olvastad már?

Serie A: Piros-kék csata a középmezőnyben – Bologna-Genoa elé Serie A: Piros-kék csata a középmezőnyben – Bologna-Genoa elé
Ciro Immobile meccsenként lő egy gólt Ciro Immobile meccsenként lő egy gólt
Európa-liga: Lazio-Dinamo Kijev és Milan-Arsenal a nyolcaddöntőben Európa-liga: Lazio-Dinamo Kijev és Milan-Arsenal a nyolcaddöntőben
Mindent bele Bergamo! Mindent bele Bergamo!

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 1448 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.