Fiorentina: “Minden nap hiányozni fog Astori”

fiorentina_logoRettenetesen nehéz és fájdalmas egy héten van túl az olasz labdarúgás valamennyi játékosa, munkatársa és szurkolója, legfőképpen a Fiorentina labdarúgói és szimpatizánsai, akik múlt vasárnap óta csapatkapitányukat, Davide Astorit gyászolják.

“Az első gondolat, ami eszembe jut Davide Astori kapcsán az csupán annyi, hogy szerencsésnek érzem magam, amiért az elmúlt hónapokban az edzője lehettem. Különleges játékos volt, mind emberként, mind csapatkapitányként. Mindig megtalálta az alkalmat, hogy jó időben, jó dolgokat mondjon. Rendkívül motivált, pozitív, társaságot összekovácsoló személyiség volt. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam több időt vele tölteni, minden nap hiányolni fogom őt, amikor kimegyünk a pályára edzeni a csapattal” – mondta szomorúan a Fiorentina csapatát az idei szezon elejétől irányító Stefano Pioli.

Astori csütörtöki temetésén az olasz labdarúgás képviselői közül, aki csak tudott személyesen tiszteletét tette, számtalan aktuális játékos és korábbi csillag jelen volt a szertartáson – természetesen még a legnagyobb rivális csapatokból is. Becslések szerint a firenzei Santa Croce Bazilika előtti főtéren mintegy 7 ezer Fiorentina-szurkoló gyűlt össze, hogy végső búcsút vegyen a kapitánytól.

“A szurkolóinknak hatalmas szíve van, legszívesebben mindannyiukat egyesével megölelném, hogy kölcsönösen erőt merítsünk ebben a borzasztóan nehéz szituációban. Ezúton szeretném megköszönni az egész világ labdarúgásának az együttérzést és szolidaritást, amelyet tanúsítottak felénk Davide elvesztése kapcsán” – tette hozzá az 52 éves vezetőedző.

“Gyakran szoktam azzal motiválni a játékosaimat, hogy edzenek úgy, mintha ez lenne az utolsó alkalom – ezt Davidenek sosem kellett mondanom. Óriási űrt hagyott maga után, nem tudunk mást tenni, mint tisztelettel és szeretettel emlékezünk rá a továbbiakban, és érte próbálunk meg játszani a folytatásban.”

A Fiorentina vasárnap 12:30-tól a sereghajtó Benevento elleni hazai találkozón folytatja szereplését a bajnokságban. A kapitányukat gyászoló Violák a 10. helyen jelenleg 9 pontos hátrányban vannak az utolsó nemzetközi kupa-szereplést jelentő, hatodik helyezéstől, ugyanakkor kiesési gondjaik már aligha lehetnek, 14 pontot vernek a legjobb kieső helyezettre.

Nagy kérdés, hogy a borzasztó tragédiára miként tud reagálni a jövőben a Fiorentina csapata: tudnak-e igazi csapat lenni a kapitány nélkül és meg tudják-e nehezíteni akár a legjobbak dolgát is; vagy felemészti őket a fájdalom, széthullanak és csak szenvedni fognak a továbbiakban.

Bárhogy is alakul a szezon további része, a Violák szereplését innentől kezdve már akaratlanul is nagyobb figyelem fogja követni, és alighanem mindannyian drukkolunk nekik, hogy méltóképpen emlékezzenek elvesztett társukra, és a lehetőségeikhez mérten, igenis érjenek el minél jobb eredményeket a szezon hátralévő részében, ennyit már csak Astori emléke és a gyászoló csapattársak lelki békéje miatt is megérdemelnek.

Kategória: Fiorentina, Kiemelt, Serie A Címkék: , , ,

Ezt olvastad már?

Serie A, 36. forduló: szinte minden fontos kérdés eldőlhet a hétvégén Serie A, 36. forduló: szinte minden fontos kérdés eldőlhet a hétvégén
Serie A: Genovában a Rossoneri Serie A: Genovában a Rossoneri
Serie A: A Hellas nyerte a veronai derbyt Serie A: A Hellas nyerte a veronai derbyt

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.