A hiábavaló századik bajnoki találat a Kapitánytól

napoli_logo

A Napoli 2-2-es döntetlent játszott otthonában a Torino gárdájával, és ezzel gyakorlatilag minden esélye elfogyott arra, hogy letaszítsa a bajnoki címvédő Juventus együttesét a trónról. A szlovák csapatkapitány 100. Serie A-s gólja a reményt jelentette, de aztán egalizáltak a bikák. A Hamsik-mánia a kezdetektől napjainkig. 

A besztercebányai fiú legenda lett a Vezúv tövében, kapitányként a legeredményesebb kékben

Az nekünk húsba vágó fájdalom, hogy a Kárpát-medence közepébe Détári óta nem született nemzetközi klasszis labdarúgó, az viszont tény, hogy a szlovák szomszédok ebben is jobbak a mi „ aranylábú fiainknál” , hiszen a Napoli csapatkapitánya,alappillére Marek Hamsik, nemzetközi klasszis!

A közelmúlt eseményeit illetően több csillagos ötös is került a jellegzetes tarajos hajkoronával megáldott játékos bizonyítványába. Évek óta külföldiként(!) a csapatkapitányi karszalag viselésével megtisztelt támadó középpályás tavaly év végén a legendás és zseniális Diego Maradona korábbi 115 gólos rekordját megdöntve , 116 góllal lett a nápolyiak történetének legeredményesebb játékosa ,  ebben az idényben a kékekkel nagy csatában volt a Scudettóért, a legutóbbi fordulóban pedig nagy dugót bombázott az ellenfél kapujába(csereként pályára lépve) A hírek szerint pedig nemsokára Nápoly díszpolgárává avatják Mareket.

Csehszlovák területen született 30 évvel ezelőtt Hasik, aki azonban már a szlovák Slovanban lett profi labdarúgó. Tehetsége azonban már nem hazájában, hanem Itáliában , a Bresciában bontakozott ki 17(!) éves korától. Lombardiában olyan jól teljesített, hogy a déliek egy vagyont fizettek érte ( 5 millió eurót) és karrierje száguldásba kezdett. Nagyon hamar vezéregyéniség, majd kapitány lett az öbölben, és fedezet létére szórta a gólokat a játéka mellett punkosított labdarúgó! Napjaink példaképe délen az extravagáns szlovák, aki hűséggel szolgálja San Paolo népét.

Szlovák fiú cseh példaképpel. Marek bevallottan rajongott a cseh aranylabdásért, Pavel Nedvedért , aki a Juventusban ért pályafutása csúcsára. Az örökmozgó középpályáshoz hasonló pályát futhatott volna be Hamsik, de több alkalommal is nemet mondott az öreg hölgy megkeresésére. És a korábbi években akár bajor bőrnadrágot is hordhatott volna, maradt kékben, ahol istennek járó tiszteletet kapott a déli emberektől.

Egy dolog, amiben nem tudta követni az imádott Diegót, az a Scudettó, neki az még nem jött össze. De azon kívül szinte minden, amit egy Kárpát-medencéből érkező madárcsontú fiatalember elérhetett. A bikák ellen pályára lépve az ősnápolyi Insigne ellentmondást nem tűrően kötötte fel a karjára a szalagot, majd pár minutummal később zseniálisan ágyúzott  az ellenfél ketrecébe. Decibel Bellinivel egyetemben üvöltötte az estébe a tarajos századik bajnoki gólját! Stílszerű , szépségdíjas bomba a kapuba! Besztecebányától-Nápolyig , lesz valaha happy ending? Mert Hamsik-mánia az van.

Kategória: Napoli, Serie A Címkék: ,

Ezt olvastad már?

Remélem marad a mester, idén többre voltunk hivatottak! Remélem marad a mester, idén többre voltunk hivatottak!
Hamsik: “A Shakhtar ellenit nem tudtuk kiheverni” Hamsik: “A Shakhtar ellenit nem tudtuk kiheverni”
Győzni kell a csodálatos San Paolo-ban ! Győzni kell a csodálatos San Paolo-ban !

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.