Mertens: “28 milliós alkalmi vétel vagyok!”

napoli_logoTöbb érdekes témát is érintett legújabb nyilatkozatában Dries Mertens, a Napoli belga gólvágója.

“Az elmúlt 12 hónap őrült volt. Fontos dolog boldognak lenni. Tudom, hogy ennél már nem lesz sokkal jobb… tudom, hogy nem vagyok Leo Messi vagy Cristiano Ronaldo. Nem tartom magam világklasszis játékosnak. A Napoli játéka tökéletes a számomra, itt mindig tudok gólokat lőni.”

Mertens pazar formája több csapat érdeklődését is felkeltette, köztük a Manchester United-ét – annál is inkább, mert a szerződése tartalmaz egy mindössze 28 millió eurós kivásárlási záradékot.

“Igaz, valóban tárgyaltunk ezen a nyáron. Tavaly télen Kínából kaptam ajánlatot – egészen elképesztő összegeket kereshettem volna. De a Napoli nem akarta, hogy távozzak, és én is maradni akartam, úgyhogy nem lett belőle semmi.”

“De mi lenne, ha megint befutna egy hasonló ajánlat? Pont ezért szerettem volna kivásárlási záradékot az új szerződésembe. A 28 millió euró nem nagy pénz egy kínai klub számára, ugyanakkor a Napolinak is tisztességes bevételt jelentene. Legalábbis így volt, amíg Neymar el nem igazolt Párizsba, mert azóta 28 millió euró már semmiségnek számít.”

Alkalmi vétel lettem! Hol találsz másik játékost, aki 28 Serie A-gólt szerez, és 28 millióba kerül? Sehol, ugye? Akkor jól tárgyaltam!”

Ugyanakkor nem csak az MU, hanem a Barcelona is meg akarta szerezni Mertenst ién nyáron…

Ha tudtam volna, hogy Neymar el fog menni… Volt érdeklődés a részükről, de Leo Messi, Luis Suárez és Neymar mellett csak tartalék lettem volna, így egy nagyszerű nápolyi év után nem akartam visszakerülni a padra, még akkor sem, ha ez a Barcelona padja lett volna. Úgy döntöttem, hogy új szerződést kötök Nápolyban, aztán Neymar elment Párizsba, az átigazolási piac pedig felrobbant. A Barcelona pedig a nagy utódkeresésben végül 100 milliót fizetett egy játékosért, akit fele annyiért kellett volna megvenniük.”

“Néha eszembe jut: milyen lenne, ha most Barcelonában fociznék? Jó érzés erre gondolni, mert ha megnézed, kik játszottak náluk a bal szélen az elmúlt hónapokban… most én játszhatnék ott.”

Mertens ugyanakkor hozzátette: jelenleg nem áll szándékában távozni, különösen, amíg Sarri a csapat edzője.

Valakinek igazán csinálnia kéne egy dokumentumfilmet Sarriról. Például időről időre ilyen beszédeket tart a meccsek előtt: “A ****-ból jöttem, és most a Bajnokok Ligájában vagyok. Ezt senki nem veheti el tőlünk. Fantasztikus.”

“Hasonló a karrierünk. Én nem olyan vagyok, mint Youri Tielemans, aki már 16 évesen az Anderlecht első csapatában játszott, vagy mint Romelu Lukaku, aki nem tudja, milyen érzés hetente csak egy meccset játszani. Én a harmadik kategóriáb tartozok, keményen dolgoztam, hogy oda juthassak, ahol most vagyok – csakúgy, mint Sarri.”

“Az edzőnk folyton dohányzik és rengeteg kávét iszik, ugyanakkor folyamatosan olvas is. A gazdaság világából jött [korábban bankár volt - a szerk.], így jól felkészült a statisztikákból.”

“A filozófiája segített legyőzni a fiatal edzőket, Pep Gurdiola iránta érzett tisztelete pedig bizonyítja, hogy Sarri tudja, mirő beszél. Nagyszerű taktikus, és ezt mondtam már akkor is, amikor még kispados voltam.”

Kategória: Napoli Címkék: , ,

Ezt olvastad már?

Immobile nem csak a góllövőlistát vezeti, a legtöbb pontot is ő szállította Immobile nem csak a góllövőlistát vezeti, a legtöbb pontot is ő szállította
Nem figyelnek Donyeckre! Nem figyelnek Donyeckre!
Nagy feladat előtt a Sarri-banda a szigetországban! Nagy feladat előtt a Sarri-banda a szigetországban!

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.