Nem figyelnek Donyeckre!

bl

A Bajnokok Ligája F csoportjának záró fordulójában a Hollandiába, a sereghajtó Feyenoord otthonába látogató Napoli sorsa már nem csak a saját kezében van. A továbbjutási reményeinek életben tartásához mindenképpen győznie kell Rotterdamban, de már biztos csoportelső Manchester City ukrajnai látogatásától is függ a déliek esélye. Élet-halál az utolsó körben Sarri-banda számára! 

 

Mivel ha a hazai pályán a fagyos Ukrajnában a Sahtar Donyeck gárdája legalább egy pontot szerez Guardiola fantasztikus formában lévő csapata ellen, akkor a rotterdami Feyenoord-Napoli csörte eredményétől függetlenül továbbjut az egyenes kieséses szakaszba!

Maurizio Sarri a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóan elmondta, hogy nem figyelnek a másik pályán történtekre, és teljes gázzal mennek majd a hollandok ellen, ez ugyanis a legfontosabb ahhoz, hogy megtartsák a továbbjutás minimális esélyét:

” – A nagy csapatok minden pofon után fel tudnak kelni! ( utalt a múlt hét pénteki hazai pályán elszenvedett 1-0-ás Juventus elleni vereségre az ősz mester) Most itt vagyunk Hollandiában , hogy megmutassuk, milyen erősek vagyunk! nyerni akarunk és nem foglalkozunk azzal, hogy mi történik Ukrajnában. A saját mérkőzésünkre összpontosítunk. “

” – Sok kritikát kaptunk a Juve elleni vereség után, egy olyan csapat ellen, amely évek óta uralja a bajnokságot. Én azt gondolom, hogy ez nem dönthette el a bajnokságot, még nagyon sok van hátra. Amióta itt vagyok , 91 mérkőzésen 206 pontot szereztünk, lenyűgöző amilyen munkát végeztünk a játékosokkal, és továbbra is haladunk a célunk felé. Nem beszélünk és nem gondolunk a fáradtságra, nagy erő van a játékosaimban, és ezt meg fogjuk mutatni! Elveszítettük sérülés miatt Miliket és Ghoulamot, de nem panaszkodom , mert erős a keretünk, meg fogjuk oldani a pótlásukat! “

” – Azt hiszem nekünk is lehet egyszer egy kis szerencsénk, holnap fontos mérkőzésünk lesz, és a másik találkozó eredményétől függetlenül győznünk kell! Guardiola? Néha beszélgetünk egymással a futballról, de az sértő lenne számomra és számára is, ha beszéltem volna vele a mérkőzés előtt. Ez olyan lenne, mintha valaki megkérdőjelezné a győztes mentalitást, azt amit meg fogunk mutatni Rotterdamban! “

” – A holnapi kihívás megmutatja majd nekünk, hogy milyen gyorsan tudunk felkelni a csalódottságból , minőségi ellenfél ellen kell diadalmaskodni! Nyilván a játékosaim csalódottak voltak a Juve elleni vereség után, két éjszaka nem aludtam, de most ezt el kell felejteni. Mert most megdönthetünk egy rekordot, a Bajnokok Ligájában , a Napoli történetében először juthatunk kétszer egymás után a 16 közé a  sorozatban! “

Sarri mentalitása visszaköszönhet majd a játékosoktól is, akik biztosan mindent megtesznek majd a továbbjutás esélyének megtartása érdekében!

Ahogyan a belga válogatott és a csapat ásza , Dries Mertens is különleges mérkőzésre készül, hiszen visszatér egykori sikerei színhelyére, korábban játszott Hollandiában, Két-két évig volt az első osztályú Utrecht és a PSV játékosai is a támadó, aki 30 évesen meghatározó egyénisége a nápolyi gárdának és a Serie A-nak is! Ő is az azonnali megújulást és a mérkőzés fontosságát hangsúlyozta:

“- Azért vagyunk itt, hogy bizonyítsunk, és a Juve elleni vereség után újra a legmagasabb szinten futballozzunk! Sokat játszottam Hollandiában, tudom, hogy a Feyenoord milyen jó csapat, nagyon nehéz lesz ellenük, de győznünk kell! Meggyőződésem az, hogy ezután a pofon után fel tudunk állni, de erősek vagyunk és nyerni akarunk! A továbbjutás nyilván már csak nem a mi kezünkben van a továbbjutás kérdése, de hiszek abban , hogy a Manchester City hibátlan teljesítménnyel akarja zárni a csoportkört. Lorenzo ( Insigne) hiányozni fog nagyon a csapatból, de aki este pályára lép az a legjobbját fogja nyújtani! Bár mostanában ritkábban voltam eredményes, szerintem nem ez számít, csak az , hogy nyerjünk! ”

A csapat várhatóan a Reina – Mario Rui, Albiol, Koulibaly, Hysaj- Zielinski, Diawara, Hamsik-Ounas, Mertens, Callejon.  A nevekből kiderül, hogy Insigne helyén meglepőt húzhat Sarri, a fiatal Ounas kaphat lehetőséget, aki csereként  a Juve elleni is pályára lépett a második félidőben.

A nápolyi brigád a várakozásoknak megfelelően dominálhat és győzhet a Feyenoord otthonában és bízik majd abban , hogy a Manchester City is behúzza a tét nélküli mérkőzést Donyackben!

Forza Napoli!!!

sarri és mertens

Kategória: Bajnokok Ligája, Napoli Címkék: ,

Ezt olvastad már?

Remélem marad a mester, idén többre voltunk hivatottak! Remélem marad a mester, idén többre voltunk hivatottak!
Csak egyiküknek süthet a nap – Napoli-Roma előzetes Csak egyiküknek süthet a nap – Napoli-Roma előzetes
Szardíniában folytatja győzelmi sorozatát a Napoli? Szardíniában folytatja győzelmi sorozatát a Napoli?

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.