Rosetti: “Sikeres volt a videóbíró bevezetése”

Roberto Rosetti, a videóbíró bevezetéséért felelős szakember szerint nagy siker a videóbíró.

“Megértem, hogy tartanak a dologtól az emberek, ez a normális reakció, amikor radikális változtatásról van szó.”-kezdte Rosetti.

“Viszont már nem engedhetjük emg magunknak, hogy elzárkózzunk a techológiától. A videóbíró egyre hatékonyabb lesz, egyelőre még a kezdeti fázisban vagyunk, a cél pedig egy igazságosabb, látványosabb futball elősegítése.”

“Miért veszítene el bárki egy Scudettot, egy döntőt, vagy akár csak egyetlen meccset is az emberi tényező miatt, amikor a hibát egy csere ideje alatt is ki lehet küszöbölni?”

“Eddig 309 eseményt kellett újranézni 7 forduló alatt, 288 esetben megerősítették a játékvezető döntését, 21-szer pedig meg kellett változtatni azt.”

“Ezzel átlagosan 3 tévedést lehet elkerülni fordulónként.”-tette hozzá Rosetti, aki természetesen a negatív hatásokra is kitért, például arra, mennyire lelassítja a mérkőzés iramát a technológia.

“Semmiség az egész, néha egy csere is eltart akár egy percig is.”

“Ha pedig egy valódi Serie A-meccset veszünk példának, az előző szezonban a labda átlagosan 50 percig és 19 másodpercig volt játékban meccsenként. Ez Európa többi bajnokságához képest alacsony érték.

“Eddig a szezonban 51 percnél és 10 másodpercnél tartunk, tehát pozitív irányba halad a dolog.”

Rosetti azért némi kritikát is megfogalmazott a pozitív számadatok mellett:

“Azért így is javulnunk kell még, az első fordulókban átlagosan 1 perc 22 másodperc kellett a döntéshez, a következő 3 körben pedig már 40 másodpercnél tartottunk.”-mondta Rosetti, utalva ezzel arra, hogy az első 3 körben, például az Inter-Fiorentinán és az Inter-SPAL-on még technikai okokból sem volt zökkenőmentes a videóbíró.

Rosetti végezetül arra is kitért, hogy a szurkolóknak nincs lehetőségük megnézni a felvételeket, melyek alapján a szakértők döntenek az esetekről: szerinte elképzelhető, hogy a közeljövőben a stadionokban is kivetítik majd ezeket a felvételeket.

Football Italia

 

Kategória: Serie A Címkék: ,

Ezt olvastad már?

Ventura mellett debütál a videobíró is nemzetközi szinten Ventura mellett debütál a videobíró is nemzetközi szinten
Ma örökre megváltozott a foci: jön a videobíró! Ma örökre megváltozott a foci: jön a videobíró!
Hivatalos: a fociban is jön a videóbíró! Hivatalos: a fociban is jön a videóbíró!

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.