Vajon ennyit tud Marco Verratti?

interjúSzinte örökkévalóságnak tűnik az az idő, ami Verratti Chelsea ellen nyújtott teljesítménye óta telt el a Bajnokok Ligájában – a játékost nem győzték dicsérni amiatt, amit akkor mutatott a pályán. Pedig csak 2015-ről beszélünk. Xavi gyakorlatilag örökösének nevezte Verrattit a Barcelonánál, és úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy a játékos mikor és mennyiért igazol egy másik nagy klubhoz.

Mégis, 3 év és az elköltött milliók ellenére, a Paris Saint-Germain nincs jobb helyzetben az európai porondon, Verratti fejlődésében pedig ugyanúgy nem történt előrelépés.

A Real Madrid ellen mutatott teljesítménye újabb bizonyítéka volt annak, hogy a középpályás a nagy meccseken nem igazán tud hozzátenni a játékhoz. Már 20 perc után besárgult egy túlbuzgó belépőért, aztán egy abszolút elkerülhető második sárga után kiállították, ezzel pedig megpecsételte csapata egyébként sem túl reményteljes sorsát.

Úgy tűnik, minden alkalommal, amikor egy ehhez hasonló fontos meccsről van szó, elveszíti a fejét, nem tud higgadt maradni. A PSG legutóbbi 4 piros lapja közül 3 az olasz nevéhez fűződik a Bajnokok Ligájában.

25 évesen, ekkora európai és nemzetközi tapasztalattal a háta mögött Verrattinak nem szabadna, hogy gondot okozzanak ezek a mérkőzések, főleg úgy, hogy az ellenfélnél Luka Modric és Kroos sem játszik.

A kis termetű középpályás kitűnt a mezőnyből az előző szezonban a Barcelona elleni találkozón, majd a visszavágón legalább ennyire vérszegényen játszott.

Egy sztárokkal tűzdelt csapatban nem könnyű annyit dédelgetni a labdát. A PSG márpedig Unai Emery irányítása alatt úgy tűnik, az egyéni villanásokban bízik, nem pedig az összetartó, támadó szellemű csapatjátékban. Az is kétségtelen, hogy nem tudja hétről-hétre olyan színvonalú csapatok ellen felmérni a gárda tudását, mintha Olaszországban vagy Angliában lenne. A helyzet pedig a nemzetközi porondon sem tűnik jobbnak.

Amikor az Azzurri Spanyolországgal játszott a Világbajnokságon, Verratti simán alulmaradt Iscoval szemben a 3-0-ás vereség alkalmával. A pótselejtezőn pedig, az ellen a Svédország ellen, akit annyira szerettek volna elkerülni az olaszok, Verratti szintén nem tudott semmi pluszt adni a csapatnak – Giorgio Chiellini például kétszer annyi alkalommal passzolt a párharc során. A játékos ráadásul ostoba módon eltiltatta magát a visszavágóra, ahol Olaszországnak nagyon nagy szükség lett volna a kreativitásra.

Bár sokan mutogatnak (érthető módon) Giampiero Ventura kapitányra a kudarc kapcsán, ezek a meccsek kellően reprezentálták Verratti Azzurris karrierjét, melynek során kevés meccset lehet kiemelni, amikor igazán jól ment neki a játék.

Verratti Olaszországban nem örvend akkora népszerűségnek, mint Franciaországban, a gyenge nemzetközi teljesítmény miatt pedig korrábbi olasz játékosok rendszeresen kritizálják; Ciccio Graziani például azt mondta, szerinte 50 millió eurót sem ér a középpályás.

Az egyetlen igazi „Aranylabdás” a történetben talán Mino Raiola, a játékos ügynöke, aki továbbra is igyekszik az indokolatlan, meg nem érdemelt „hype-ot” fenntartani ügyfele körül, aki így egyre busásabb szerződéseket kap.

A középpályás így könnyű préda a PSG és az Azzurri szurkolók számára egyaránt, még ha persze nem is egyedül ő a hibás például az 5-2-es összesített vereségért sem. Sőt, tulajdonképpen kiállítása előtt egyértelműen ő volt a legjobb a csapatban, bár ez inkább játékostársairól árulkodó tényező.

A mentális problémával azonban szembe kell néznie, mert rendre az okozza szürke teljesítményét a kulcsfontosságú meccseken. Carlo Ancelotti állítólag félkegyelműnek titulálta őt, miután megkapta első piros lapját Franciaországban, Laurent Blanc pedig szintén nem örült túlságosan a középpályás által mutatott játéknak, amíg a csapat mestere volt. Emerynek nem kellene, hogy ez gondot okozzon, de igenis komoly problémát jelent.

Ha olyan napot fog ki, Verratti találkozókat dönthet el, ez az oka annak, hogy a Barcához hasonló csapatok a mai napig meg akarják szerezni. A Parc de Prince-ben és előtte a Bernabeuban azonban ismételten nem fogott ki olyan napot. Azt tudjuk, hogy tehetséges. De hogy végre beérik-e, hogy ki is használja-e a benne rejlő potenciált, egyelőre rejtély.

Kategória: Azzurri Címkék: ,

Ezt olvastad már?

Verratti nélkül is jól járhat a Juventus Verratti nélkül is jól járhat a Juventus
Juventus: Úgy tűnik, közel sem olyan biztos a Verratti-transzfer Juventus: Úgy tűnik, közel sem olyan biztos a Verratti-transzfer
Marotta: “Verratti megszerzése utópisztikus gondolat” Marotta: “Verratti megszerzése utópisztikus gondolat”

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.