Vége az évek óta tartó mizériának, ma végre debütál a Cagliari új stadionja!

cagliari_logoHosszas évek nevetséges huzavonája jellemezte a Cagliari utóbbi időszakát, már ami a stadion-kérdést illeti. A szárdok olykor a Stadio Sant’Elia-ban játszották hazai meccsüket, olykor pedig teljesen máshol, éppen az aréna alkalmatlansága miatt.

A mizéria azonban m végre lezárul, a csapat új otthona, a Sardegna Arena ugyanis készen áll rá, hogy birtokba vegyék. Erre ma délután, 15:00-kor kerül majd sor, a Cagliari a Crotonét fogadja majd újdonsült stadionjában.

A Sardegna Arena közvetlenül a Sant’Elia mellett épült (a képen felül a San’Elia, alatta az új létesítmény), amelyet novemberben elkezdenek lebontani, hogy azt követően egy jóval tartósabb szerkezet kialakításába kezdhessenek bele. Addig is, az új arénának abszolút zöld utat adott a mai meccsre az FIGC.

A Sardegna Arena mindössze 127 nap alatt épült a szardíniai nyár forróságában 200 munkás segítségével, 16 233 néző befogadására alkalmas.

A forróságban dolgozó munkásoknak különös módon fejezte ki háláját a Cagliari: a múlt hónapban a csapat tagjai egyik edzésük után hideg sörrel lepték meg a munkásokat, a Crotone elleni meccs előtt pedig tiszteletdíjban is részesítik majd őket.

“Büszke vagyok arra, hogy megtartottuk az ígéretünket. Május 3-a óta egyetlen pillanatra sem álltunk le. Sok stadiont láttam, különösen Hollandiában, és mindegyikből vettem át elemeket. Az építőmunkások megérdemlik a dicséretet, mivel az idővel és az olasz bürokráciával is meg kellett küzdeniük, hogy időben befejezzék a munkát.” – nyilatkozott Stefano Signorelli projektmenedzser.

Kategória: Serie A Címkék: ,

Ezt olvastad már?

Serie A, 36. forduló: szinte minden fontos kérdés eldőlhet a hétvégén Serie A, 36. forduló: szinte minden fontos kérdés eldőlhet a hétvégén
Serie A: Menekülés felfelé! – Genoa-Cagliari előzetes Serie A: Menekülés felfelé! – Genoa-Cagliari előzetes
Szardíniában folytatja győzelmi sorozatát a Napoli? Szardíniában folytatja győzelmi sorozatát a Napoli?

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.