Ventura össztűz alatt az olasz lapoknál a kínos döntetlen után

squadra_azzurra_logoMint az közismert, Olaszország rendkívül kínos pontvesztést könyvelhetett el tegnap este a világbajnoki selejtezők során: a FIFA-világranglistán csupán 103. helyet elfoglaló Macedónok ponttal távoztak Torinoból.

A döntetlennel biztossá vált, ami már a spanyolok elleni, rendkívül sima vereség után is egyértelműnek tűnt: Olaszország nem jut ki egyenes ágon a jövő évi világbajnokságra, pótselejtezőre kényszerül a négyszeres világbajnok.

A betlit követően a legnagyobb olasz sportlapok sem kímélték a csapatot és főleg Giampiero Ventura szövetségi kapitányt.

“Olaszország szörnyű volt. Gyenge futball, gyenge mozgások, gyenge minden. Nincs középpálya, nincsenek szélek. Nincs semmi. Milyen szomorú.” – írta mai számában a Gazzetta dello Sport, amely 4/10-es osztályzattal értékelte Venturát.

A Tuttosport sem volt sokkal kíméletesebb, amely szerint “már maga az eredmény is katasztrófa, ráadásul a csapat lassú, ötlettelen és hiányzig belőle a korábban megszokott minőség.”

A Corriere dello Sport szerint “az olasz csapat és az edző elvesztette iránytűjét”, az Il Secolo XIX pedig nemes egyszerűséggel “gyalázatosnak” minősítette a produkciót.

A legnagyobb olasz sportnapilap, a Gazzetta egyébként Leonardo Bonuccival is igen keményen bánt értékelésében:

“Még a BBC jól megszokott melegéhez való visszatérés sem segített neki önmaga megtalálásában. Bonucci elveszett a saját kétségei és rossz gondolatai által alkotott erdőben.”

“Veszélytelen hosszú indítások és bizonytalan felszabadítások, pont, ahogy az iskolában látod. A tortúra folytatódik.”

Olaszország hétfő este Albánia otthonában zárja a selejtezősorozatot, a 3 pont megszerzése pedig a koefficiens-pontok és a pótselejtező kedvező sorsolása mellett a szurkolók hitének visszaszerzése szempontjából is kulcsfontosságú lesz.

Kategória: Azzurri Címkék: , , ,

Ezt olvastad már?

Milan: Alakul az olaszokra épülő csapat Milan: Alakul az olaszokra épülő csapat
Conte nem lesz újra a válogatott edzője Conte nem lesz újra a válogatott edzője
Buffon 2020-ig folytatja? Buffon 2020-ig folytatja?

Szólj hozzá a témához!

A csillaggal (**) jelölt mezőket ki kell tölteni.

Hozzászólás elküldése

© 2018 Azzurri. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.